Rapsodes lyttetips: Snart sommer

Det er en ekkel følelse som brer seg hos meg etter nasjonaldagen…

Altså, først skal det sies at jeg har vært heldig. Jævlig å.

Heldig med at 17. mai var i godt vær i godt lag med slottsparken, Raga Rockers og attpåtil midnatts-dansing. Takk til fedrelandet og alle deltakende for det.

Men ekkelt er det likevel når en slags abstrakt slange brer seg over slutten av mai-måned og kveler den halvspiste bløtkaken som en fuktig svamp.

Her kommer engelsken til gode, for slutten av mai kan best beskrives som moist. Og ja, det er like rart som ordet høres ut som. Men det er ikke bare været, men også vår sinnstilstand som erobres: en vagger i en bakrus supplert av før-sommerens vippende stemning: regn, så sol, sludd så solbrent. Dikotomier som overrasker:

Don’t Challenge Me – The Makers

Om sommerkroppen er nådd, eller lar vente på seg, vil allikevel denne perioden føre med seg en form for slaskhet og pjuskhet. Ja, jeg er i alle fall litt pjusk for tiden. Men det tror jeg flere av dere er, for det er vel rundt nå den felles sesongen av laissez-faire starter.

En sesong der selv vår germanske planlegging blir pensjonert av planer som aldri skjer, 0,33 pils som går fra kalde til lunkne i løpet av et par slurker og en generell hovmodig mini-pariser stukket inni en hver av oss. Allez!

En blanding av en ur-stemning av gøyalt driv og den blod-seriøse vitenskapen rundt God S:

Big Tweed – The Electric Peanut Butter Company

En ting jeg kan forsikre om, er at på samme måte som det pigger litt i hjulene på kjerra rett før sommerdekkene er på, så kommer samtlige til å koke i dynene før linen er på plass:

Svetten piplende ned pannen med nærmest midnattssol, dugg på gresset og overveldende hubris av sommernetter som har vært, skal komme og som er: vi er her snart dere, moder natur lader opp, hun har satt opp sine slangetemmere, for snart kommer den gode norske sommeren:

Enchantment – The Melody Mates

Hang loose godtfolk, til neste gang!