Adoptert

Da jeg for et halvt år siden fant ut at jeg var adoptert, bestemte jeg meg med en gang for å finne mine biologiske foreldre. Jeg er fortsatt glad i de to jeg i alle år har kalt «mamma og pappa», men har forståelig nok fått et mer anstrengt forhold til dem nå, da denne informasjonen ble holdt tilbake fra meg i 20 år. Jeg måtte gå inn i meg selv, og så etter hvert på hele min oppvekst som en stor, feit bløff. Ingen av mine «aller nærmeste» (fire besteforeldre, syv tanter og onkler, tre fettere og kusiner, og to foreldre) er min biologiske familie, bortsett fra én, men det er en annen historie.

Jeg tok kontakt med Tore Påsporet, fra «Tore på sporet», for å finne mitt virkelige opphav. Han sa hei, og kunne fortelle meg at jeg hadde familie i Albania, og at de hadde lett etter meg i alle år. Han fortalte meg at jeg hadde både foreldre og søsken som alle gledet seg til å endelig få møte meg igjen. Vi dro til Albania, Tore og jeg, til en liten landsby like utenfor hovedstaden Tirana. Der møtte jeg foreldrene mine, og mine fire søsken. Det ble en tårevåt gjenforening. Vi gråt og lo, og det var ingen tvil om at dette var min biologiske familie, for jeg lignet på dem alle sammen, særlig Jetmir, som var min eneggede tvillingbror.

De fortalte at de hadde mistet meg da jeg var to år, mens de hadde lekt en albansk lek som heter gjemsel, som går ut på at man skal gjemme seg og at en skal lete etter de andre. De hadde aldri funnet meg, og de hadde lett i flere år, før de til slutt hadde brukt opp alle pengene sine og blitt fattige.

«Du vant den albanske leken gjemsel», sa Jetmir og albanerne lo mens de gråt. Dette skuffet meg, for det virket som det hele hadde vært en lek for dem, i tillegg til at de nå skulle gi meg dårlig samvittighet for at de hadde blitt fattige. Så jeg prøvde å lure Tore så han kunne finne noen andre som kunne være familien min, og som ikke ga meg dårlig samvittighet.

«Nei, det var synd Tore, du er vel ikke helt på sporet nå vel?» sa jeg, men han kjøpte det ikke, og sa at jeg måtte bo med den biologiske familien min nå. Så nå har jeg pendlet mellom Albania og Oslo den siste tiden for at jeg kan fortsette å gå på skole i Oslo, siden de ikke hadde noen kule studier i Albania. Se den nyeste episoden av «Tore på sporet» for å se hvordan det hele gikk for seg. Mange hilsener fra oss her i Albania!