Rapsodes lyttetips: Post-påske 22

Endelig. Endelig har de spirituelle gudene gjennom naturen benådet oss med det vi trenger mest av her i nord og har minst av: solen. Den er tilbake og har vist muskler gjennom påsketiden. Når sola kommer er det greit å hedre den med musikk som dyrker naturens vitalitet og menneskets fromhet, som dette duvende ekspresstoget av et dub-spor:

Med sola løsner hofter fra Kristiansand til Tromsø. Men hva slags sol er det snakk om? Den lyser fint men det er ikke solsteka. Det er litt av den halv-skjermede, flaky gulnede klumpen som nærmest gjennom hele året aldri dukker opp. Og når den først dukker opp så er det bak lag på lag av gråe tepper som regjerer i himmelen. Ja denne vårsolen belyser våre sjelers avventede stemning. Denne ambivalensen, en viss gruglede for det vi har fått og hva vi kan miste av vitamin D. Men nok synsing, vi kan vel bare nyte det vi har med litt god, gammeldags boogie:

Men la oss være realistiske, la oss huske hva som skjer. La oss ta vestlendingene på ordet: den kommer ikke til å bli, for det er en (regnværs) dag imårra. Å kunne lande fra sol-rusen til slafset som alltid tar sin porsjon av våren og generell fuktighet er en kunst i seg selv. Alle svarene har ingen, men er det en ting som alltid gjør livet litt enklere, så er det musikk, med sjel. Og få kan måle seg med Marvin Gaye:

God helg, ta vare og hang loose.