Finn frem filtpennen, det er tid for å skrive i fellesskap

Stopp pressen, brems toget, stans trykken og hold an pedalen! Har du lagt planer for kvelden? Sike! De må du seriøst droppe – for i kveld er det duket for noe mye større. Det er duket for Rapsodes andre skrivekveld. 

Vi er nok mange som sitter med stjerner i øynene og en klump av forventninger i magen når vi leser disse ordene. Vi i redaksjonen kjenner på det samme. Som dere kanskje har fått med dere har vi relativt nylig utvidet kompetansen vår fra nettmagasin til å også omfatte eventer, sjåvv og storslagne middager. 

På tre små måneder har vi klart å samle et knippe utsøkte mennesker til både litterært avspark, en provencalsk middag som går inn i historiebøkene og en fuktig skrivekveld. Disse eventene vil det bare bli flere av i takt med at våren strømmer inn i hjertene og lungene våre. 

Til både gamle travere og nye røvere vil vi gi noen hint om hva du kan forvente deg og hva vi lover å sløyfe under kveldens skrivestund. Dette gjøres via den kjente klassikeren fleip eller fakta: 

– Skrivekvelden vil nok en gang skje på den nesten i overkant stilige baren ByMad, drapert i planter, naturvin og små luer. (FAKTA: ByMad er der alle skrivekveldene vil skje, tenk på det som vår Lorry’s)

– Partyhunden Morpheus vil graze us all with his presence nok en gang og by inn til både kos og ettertanke med sine gammel mann-aktige øyne og lunefulle vesen. (FLEIP, dessverre. Forrige gang var Morpheus et viktig ledd i inspirasjonen, men denne gangen er han på ferie. Selv partyhunder trenger fri.)

– Du MÅ produsere tekst, og den skal leveres rett i hånda til redaksjonen når du går ut døra, så vi kan publisere den. (FLEIP: Du må ikke skrive hele tiden, du kan også mingle, spise toast, drikke valgfri drikke, kontemplere i et hjørne mens du tar inn stemningen eller bare sitte på mobilen. Men OM du skriver noe du vil ha et blikk på, eller kanskje til og med fremføre eller publisere, sitter vi selvfølgelig klare som sultne gribber.) 

– Det er gode muligheter for inspirasjon og mingling med andre kreative sjeler her. (FAKTA: Sist gang ble mange kloke hoder kjent på tvers, det ble skålet mye og tekst ble produsert. Det var en raus stemning som kun oppstår når kreative folk drikker godt, prater godt og skriver godt ilag.)

– Det vil bli hakket mer fokus på skriving denne gangen. (FAKTA: Det er klart at det er fort gjort å bli revet med i gode stunder, og mange lot også pennen ligge ved forrige samlingspunkt. Dette har vi tatt høyde for denne gangen og utarbeidet et hakket mer solid program som vil sikre at blekket flyter minst like godt som væsken.) 

– Det vil være muligheter for å printe artige ting på t-skjorter. (FLEIP? Det blir nok ikke t-skjortetrykkeri denne gangen, men det kommer flere overraskelser utover kvelden som vil gi minst like høy puls.) 

Med det gjenstår det bare å si: Velkommen til skrivekveld med Rapsode!