Tikker hormonklokka?

Når du bikker 25 begynner spørsmålene om barn å renne inn i den sosiale innboksen. For hvert år som går blir spørsmålene hyppigere. Det som begynte som en spøk glir sakte over i alvorspreget prat. 27 er ingen alder, men samtidig er det kanskje på tide å begynne å anerkjenne at kroppen din har en tidsinnstilt klokke? Hører du hormonklokka tikke, kjenner du eggene dine dø? 

Jeg vet at dette er å kickflippe seg rett inn en vidåpen dør: Ikke spør damer om når de skal få barn. Eller noen, for den saks skyld. Men basert på endeløse historier fra venninner og egne opplevelser, viser det seg at vi fortsatt rusler rundt den samme mugne grøten. 

Jeg kunne snakket i timesvis om hvorfor det er frekt å stille dette spørsmålet – men i stedet vil jeg være proaktiv og gi noen gode tips til hva du kan si når tanta di, kollegaen eller noen på byen spør deg om ikke du snart skal “få en liten en i hus”. For “nei” begynner jo tross alt å bli litt kjedelig. 

Forslag 1: 
– Skal ikke du få barn snart? 
– Trollkvinner får ikke barn, de spiser dem. 
– Hva? 
– Hm?

Forslag 2: 
– Når skal du få barn, da?
– Jeg er faktisk gravid. *drikker en slurk av ølen*
– Du er gravid..? 
– Ja, det er med Pål-Lasse fra Hinge. Hyggelig nok type, en klassisk “tøm og røm”- situasjon, men jeg klarte å fange han med eggstokkene. Barnebidrag fra august, det blir snadder!

Forslag 3: 
– Tenker du å få barn snart, da? 
– Foreldrene mine lovet en liten nisse i skogen at deres førstefødte skulle ofre sin førstefødte til skogsgudene for å sikre god avling, så den tanken gjør meg egentlig ganske trist. 

Forslag 4:
– Har du tenkt noe på barn, da? (dette er en du er på første date med) 
– Ja, det har jeg, men jeg vil kun ha det med deg. Du har så gode gener. 

Forslag 5: 
– Skal ikke du begynne å tenke på barn snart? 
– Jeg er jo singel? 
– Ja, men det finnes alltid løsninger. Danmark, for eksempel. 
– Akkurat Danmark blir vanskelig med tanke på terrorforsøket jeg hadde i Århus i 2009. Barn hadde vært helt prima, men jeg vet ikke om det er verdt sjansen av å bli gjenkjent på grensen mellom Malmö og København. 

Forslag 6: 
– Har ikke du lyst på barn, da? 
– Jeg har faktisk to. 
– ? 
– De var så stygge, så jeg holder dem fanget på en hytte i Vestfold. Kan ikke ha stygge barn.

Og med det sier vi bye bye babyprat.