Gaggabu 18. februar – 20. februar 2022

Heia! Heia! Heia! Fra Brokelandsheia til Vegårsheia og opp mot Kyrkjebygdheia. Oppover bakkane mot fjellet og over ei bru. Marka bar, mi passerer ei ku. Videre, videre og forbi bommen. Ikkje betal to ganger, dummen, og kjør før du får den i pappen, broom, broom.  -Henn ska mi, å e d henn?  Vinterlandet dukker frem. «Har hørt at det e ein plass ein ikkje sku tru at no personbil sku konne snu. Trur hytta heiter Gaggabu, naboane skal visstnok være sjalu. Hutte-mæ-tu, der er det jo, rendezvous ji-hu!»

Verten så snerten, som prinsessen på erten. Matkunsten spores tilbake til ætten. Denne gangen er det direktørens sønn som har stelt i stand rætten. Biffen i ovnen sia tidlig om morran. Hos familien Horst Søraker går smaken foran. Vinen luftes på skjenken, mens biffen hviler på benken. Attåt: Hasselbakk og sopp. Dæven, det smakte topp!  Kjøttet smeltet på tungen, det kilte nesten i pungen, med portugisisk vin som faen meg gjorde schwungen.

Vinterhage med levende flamme. Et påbygg som selv tåler de mindre tamme! En dør bak en dør, en glohet sauna, den minner jammen om sørekvatorisk fauna. For der satt nemlig fir-fem karer og gaula! Vaggatem. Direktørens håndlagde kreasjon. Guttene gliste av fascinasjon. Finsnekkeri og kobling med kirurgisk presisjon. Selv uten kommunens verifikasjon, ikke helt etter boka med jurisdiksjon. Men direktøren er dyktig, så ikke vær flyktig. Sett deg ned, le og se. Kroppen gelé. For etter rødvin og storfe og varme og glede. Ja, så lykkelige vi ble, he-he! Kroppen så glatt, som sagt helt gelé. Gud og hvermann i Vaggatem, her kan alle ta spagaten.

Karene brølte med kraftig røst og det var for å slukke sin grådige tørst: Fjellene danser og tiden den stanser. La det klirre, det klirrer igjen. For toppene danser og vinden den stanser. La det klinge, det klinger igjen. La oss skåle, vi skåler min venn. La oss skåle, vi skåler igjen!  Mange tusen hjertelig takk (igjen) for lån av Gaggabu. Og Vaggatem, der var det varmere enn i Peru. Vennlig hilsen Andreas, Jon, Jon nummer 2 og Håvard (Og litt Thomas au)