Har du en liten kødd i magen?

“Humor er virkelig hele livet mitt”… sa ingen morsomme noen gang. 

Men i akkurat dette tilfellet stemmer det! For hvorfor skal alt være så seriøst hele tida? På samme måte som vi trenger hardtslående, tankevekkende tekster, sjelsettende dikt og eksistensiell filosofi, trenger vi også kødding. Humor, “haha”, PJ’s og en god, gammal diss. Vi trenger det i livet, og Rapsode er ingen lukket dør når det kommer til løssluppen stemning. 

Nettopp derfor har vi bestemt oss for å segmentere ut i noen viktige hjørner av skriveriets krumspring: Og dermed kan jeg stolt annonsere at jeg er Rapsodes nyutnevnte KøddeKommandør ™. Skal det rett inn på CVen? Ja, det skal det. 

Men dette er gode nyheter for alle dere andre også! For Rapsode er faen meg mulighetsrommet vi småhumorister har venta på. Har du en artig tanke som ikke gjør seg som sketsj på Nieu Scene helt enda, som aldri kan se dagens lys på Latter eller som du bare vil kaste ut i intet og se hva som kommer tilbake? Nå er sjansen, din kødne jævel. 

Hver torsdag fremover kommer Kathinkas Køddehjørne. Men ta det helt med ro, etterhvert er det ikke bare undertegnede som skal fylle dette lattermilde tomrommet. Jeg står klar med vidåpne armer for at alle typer humorister kan fylle torsdagen med all slags skøy! Enten du vil skrive det, lese det inn, ta det opp eller tegne det ned – jeg sitter klar som en utsultet komiker i midten av 40-årene, klar for å klore meg til enhver dagsaktuell vits på kanten som kommer min vei. 

“Hva med å gjøre en improsketsj greie, få med tilskuere til å vise frem sin mest kreative sjangelgange med noe klassisk eller jazz i bakgrunnen? En parodi på historien beste butikkamera footage”, sa Håvard Hommefoss da han slidet inn i min DM på insta. “JA takk”, sier jeg! 

Med andre ord: send inn humorbidrag til KøddeKommandøren ™, og så gjør vi noe gøy sammen <3. I mellomtiden skal jeg holde hjørnet vårt varmt gjennom den siste krampetrekningen før helga setter inn, og sørge for å holde nivået passe jazzent.

Hang loose, venner, vi snakkes!