Skrivekveld med Rapsode

I kveld knaker det løs: Første skrivekveld med Rapsode, situert i fagre omgivelser på ByMad! Sug på den åndskaramellen, du. En månedlig affære hvor det du er vant til å få servert i tekstform kan oppleves i levende live. For å låne fra eventbeskrivelsen:

Vi er unge, nye banebrytende skribenter. Vi er gale poeter og kunstnere, vi er et kollektiv, og vi skal synge, drikke og danse vekk det gruelige forslaget om et vanlig liv, og hvis vi makter, se normativiteten i hvitøye og angripe, med prosa, rytme, farge og lyd.

Vi møtes en gang i måneden for å skrive rundt et tema. Her kan du pitche idéer, få oppfølging, og fremføre det du har laget hvis du føler for det. Velkommen alle likesinnede!

Marius og Amalies fantastiske samtalekort.

Hva består så en slik skrivekveld av? Jeg er så glad du spurte. Her er en liten meny (à la carte af):

Kreativitet

Skrivekvelden handler, som du kanskje har gjettet deg til allerede, i utgangspunktet om å lage noe. Du har med deg notatblokk, PC, skrivemaskin, fax, kuleramme, hva enn du trenger for å uttrykke deg rundt kveldens tema. Men seansen skal ikke bare foregå alene foran skjerm og papir. Hva du faktisk ender opp med å gjøre er ikke så jævla farlig. Her finnes både sinnsro, tilbakemeldinger og øl. Kanskje du også våger deg til å fremføre noe greier nær kveldens slutt? Eller kanskje du helst vil lytte. Alt er lov (nesten).

Samtaler

Kanskje dette er akkurat det rommet du har lett etter, hvor du kan møte likesinnede til rolig idéutveksling og mentale brytninger? Det er det, vettu. Så jævlig. Målet med kvelden er ikke å prestere, men å snakke, drikke og le. Le så lang du er, til verdens ende til og med. Det skikkelig fine i livet foregår ikke foran skjermer. Det foregår mellom oss.

Nyskapende idéer

Dette gjelder både deg og oss. Vi kan alle sitte på våre respektive rom og klekke ut idéer ved tastaturet, faxen osv., men det er i selskap med andre at nye tanker pønskes ut. Sammen kan vi både skape og føkke opp. Sammen kan vi bringe frem det beste og verste i hverandre. Forhåpentligvis drar du hjem med en idé du ikke hadde med deg.

Drikke

Kaffe, øl, vin, vann, kanskje en drink hvis det finnes slikt. Hvilket fluidum du enn velger til å løsne på sinn, penn og tunge. Ikke fordi det å drikke er så jævla viktig, men det er en hendig ting å ty til når du stirrer tomt ut i lufta noen sekunder for å samle verden rundt deg. Eller til klirrende skåling med de du sitter med. Alt er lov (nesten).

God stemning i heimen.

Så leser du kanskje dette og tenker «Men for faen Rapsode, dette var kort varsel, aldri i livet om jeg rekker dette opplegget dere har beskrevet så vakkert, og med slik en åndelig stil!» Frykt ikke, du skapte ‘du’ fra våre sinns indre! Planen er å ha skrivekveld hver måned, med nytt tema hver gang. Rekker du ikke en, rekker du en annen. Vi skal nok få has på deg til slutt, kjære skrivende leser. Og hei, ikke bann til oss, det er jævla ukult.

Til dere som faktisk tar turen: Vel møtt!