Pølsemessige fulltreffere

Et varsel om vår.

Tenk, endelig er januar, den (rent objektivt sett) kjipeste måneden i året forbi, og det er ikke lenger bekmørkt hele dagen, vi hører antydninger til fuglekvitter, vi blir var et varsel om vår.

Men vi må ikke tenke for langt frem. Vi er faktisk litt på etterskudd for tiden, det finnes det rent praktiske grunner til, men nå får vi opp farten. Vi må rett og slett ta igjen litt.

Et ledd i dette er å feire kinesisk nyttår litt på etterskudd. Det gjør jeg neste uke med en gjensmak av en av høstens (rent subjektivt sett) pølsemessig største fulltreffere, SZECHUAN, et munnummende (for et ord!) fyrverkeri av szechuanpepper og eksplosiv chili, vi liker nemlig at maten gir oss både fysiske og mentale opplevelser.

Et annet ledd i å ta igjen er at jeg håper å uken etter neste kunne feire samefolkets dag litt for sent med en reinsdyrpølse.

En litt streitere opplevelse, men like god, tror vi at vi får av ROSEMARIE GRØNN, en småfepølse med stor smak og grønt skjær (ikke like grønn som Grønn vinter altså, bare litt grønn).

Vi går for HABADUJA og RILLETTES, vi skjærer og pakker SPEKET PURKERYGG. Salamien henger i skapet, den trenger litt tid, og vi har saltet nye fine svinekammer til engelsk bacon. Vi tenker da litt fremover, det må man jo i denne bransjen.

Denne uka skjærer jeg noen ekstra fine stykker med skinke og nakke. Takk for nå, januar.