Rapsodes julekalender: Luke 21

Julekalendere har mange ting til felles. De heter Julekalender og foregår samtidig, dette er to av tingene. Men uansett om ditt valg av kalender er Oppgavekalenderen, Gavekalenderen, Sjokoladekalenderen, Primstavkalenderen, Kryptonvarianten Jule-Kal-El-der osv., er det én ting som stikker seg ut som selve kjernen i julekalenderkonseptet:

Man når julaften uansett, om man bare venter.

Min julekalenderidé er derfor noe som rokker ved denne kjernen, nemlig en GROUNDHOG DAY OPPGAVEKALENDER.

Konseptet er: Man får én oppgave per dag som man må løse, for å i det hele tatt komme videre til neste dag. Klarer man det ikke innen 24 timer, må man starte på nytt igjen. Du kan altså bli stuck på 1. desember resten av ditt liv. Målet er dermed å i det hele tatt komme seg til julaften! Skulle man ende opp med å dø i løpet av kalenderen, respawner du tilbake til samme dag, så det er like så mye en Edge Of Tomorrow Oppgavekalender (Fare: Har du som tradisjon å ikke tenke på Tom Cruise i juletider, ikke les hverken forrige og hvertfall ikke denne setningen!).

Her kommer utdrag og eksempler fra hva en sånn oppgavekalender kan bestå av. Begynnelsen av kalenderen kan være enkel:

– Du har fått en tegning av en sirkel med en mindre sirkel inni seg, samt to små streker som peker ut til venstre og høyre av ytterste sirkel. Finn 24 løsningsord på denne som ikke er ‘meksikaner på sykkel’.

– Lag en norsk oversettelse av Eminems ‘Lose Yourself’, men på reality/gravity-delen må alt rime på ‘pølse’.

Før det tar seg litt opp:

– Du er på julebord med alle vennene dine som syns Radioresepsjonen er det eneste som finnes. Hver gang et dilemma blir nevnt, må du ikke bare velge, men faktisk gjennomføre.

– Jakten På Nyresteinen får en remake, og du er castingagent! Oppgaven blir å hyre de riktige, minst kontroversielle skuespillerne til denne filmen. Blir det lagt igjen én sur kommentar under en pressemelding eller nyhetssak om dette på nett, har du tapt. Add-on: John Carew MÅ være en av de tre hovedrollene.

Nå blir det litt verre:

– Man sier det tar 10 000 timer å mestre et håndverk. Du skal mestre et valgfritt håndverk med tilsvarende dyktighet i løpet av disse 24 timene, for så å delta i en talentkonkurranse 23:59 og vinne. Juryen må rekke å vurdere deg før klokken slår 24:00. Trikset her er at du kan få tiden til å gå dobbelt så sakte/halvparten så fort, Majoras Mask-style, om du uttaler talent ‘talang’ hele dagen.

– Finn en måte å gjenopplive filosof Jean-Jaques Rousseau på, og kuratér en debatt mellom ham og Thomas ‘Rocco’ Hansen om å bevare individuell menneskelig godhet i et korrumperende samfunn, og hvordan du kan gjøre det naken foran kamera på Park Inn Hotel i Stavanger. Døp debatten ‘Rocco og Rousseau’.

Ånei, du trengte kanskje en tidsmaskin til noen av de forrige lukene? Ta det med ro, for:

– Ta med deg din beste venn, du har nå fått tilgang til en tidsmaskin! Din venn får i oppgave å drepe en valgfri landsleder og endre verdenshistorien for godt. Du får ansvaret for at infrastrukturen i samme land går på skinner.

– Ta med deg din beste venn, du har nå fått tilgang til en tidsmaskin! I utgangspunktet samme oppgave, men plottvisten er at nevnte landsleder alltid var din beste venn, og at han i forrige luke fikk i oppgave å drepe seg selv, og dette er noe han alltid kommer til å fortsette med i alle tider og dimensjoner. Din faktiske oppgave blir å avslutte denne loopen.

Før vi kommer til 23. desember:

– Du må gjøre alle oppgavene på nytt! Flaks for deg at du havner tilbake på 1. desember og får 24 timer på hver oppgave som du nå vet hvordan skal løses. Uflaks for deg at når man når 23. desember må man fortsatt tilbake til start igjen. Den virkelige oppgaven er å vri loopen sånn at man kommer til

JULAFTEN:

– Gratulerer, du har kommet til julaften! Du har vært så flink til å løse julekalender at du faktisk blir til en julekalender selv pga noe metaforshit. Du tar deg selv i å tenke «Hva om julekalenderlukene egentlig bare er vennene jeg møtte på veien?», men ser ikke ironien i at dine eneste venner nå faktisk er julekalenderluker, fordi du er en julekalender. Julekalendere kan ikke se ironi, fordi de er julekalendere.