Rapsodes julekalender: luke 18

Utdrag fra boka «Jeg fant en måne i navelen»

«Jeg har så innmari sterke smerter i siden av magen, der eggstokkene er. Særlig i venstre, litt som hold, at det liksom trykker inn. Jeg drar til en privatlege og betaler masse penger og hun tar innvendig ultralyd. Hun sier hun ser omrisset av en liten firkant inne i den ene eggstokken. Hun bruker et rart apparat og sier det er av lær. Hun puster ut, tar av seg brillene og setter seg på kanten av stolen. Jeg tror det må være en bitteliten koffert, sier hun, en bitteliten koffert av utsøkt lærmateriale. Og jeg kan ikke forstå det på noen annen måte enn at det må ha vært noen der inne og glemt den igjen.»

«Gjennom buskene ser jeg naboen ordne håret sitt i en kort og tykk flette. Når han tror ingen ser på, dypper han den i honning og begynner å sutte.»

«Det er helt greit å prate mer enn alle andre av og til. Og noen ganger er det helt greit å bare prate om seg sjøl. Det er også helt greit å avlyse rett før. Og helt greit å være kresen selv om du er voksen og spise banan bare for å bli mett og det er helt greit å spise kake hver dag.

Men det er så ofte jeg blir trist på kvelden. «

«Å FY FAEN, nå fant jeg en måne i navlen!! Sa ikke ifra, gjorde ikke noe med det, gikk ikke til legen eller noe. Jeg lot den bare være der. Akkurat som med et par tamponger jeg aldri vet hvor ble av. «

Et tips til julegave? 😉