Rapsodes julekalender: Luke 13

Nylig snublet jeg over noe jeg kanskje ikke burde ha snublet over. Dette er derfor kanskje det siste noen hører fra meg.

I disse dagene mens vi teller ned til jul, har jeg merket en følelse jeg sjelden har kjent på. Jeg har hatt fryktelig lyst på sjokolade. Denne lysten var så stor at jeg endte opp med å kjøpe meg en pose med Nidar favoritter med Troika-tema, og spise hele posen selv.

Hvordan kunne dette skje? tenkte jeg, i det jeg kjente på trippel nytelse fra henholdsvis marsipan, trøffel og gele. Senere samme uke, bestilte jeg meg en kaffe mocca på en kafé. Da baristaen spurte meg om jeg ville ha mye eller lite sjokolade, svarte jeg nesten automatisk at jeg ville ha mye. Det spørsmålet har jeg aldri fått fra en barista før.

Jeg ble enda mer sikker i min sak, da baristaen fra kafeen ved stengetid kom til bordet mitt og spurte om jeg ville ha en hel sjokoladekake. Det var åpenbart sjokoladelobbyen som ville gi meg smøring for å holde kjeft, men jeg takket og bar den med meg hjem.

Disse hendelsene har fått meg inn på sporet av noe som har foregått foran øynene våre i mange år. Det må være sjokoladelobbyen som står bak.

Sjokoladelobbyen har funnet ut at ved å gjøre sjokoladebitene i sjokoladekalenderen så små, at man alltid har lyst på mer, har de en vannsikker metode for å hjernevaske folket til å kjøpe mer sjokolade. Kalenderen er såpass billig at det like gjerne kunne stått «den første er alltid gratis» i lysende bokstaver på den.

Jeg sjekket på baksiden av min kalender, og fant ut at det er ASBA AB som tilsynelatende står bak. Etterforskningen min gikk videre til Proff.no. Ingen treff, som jeg mistenkte.

Det er dermed all grunn til å tro at det er en skyggeorganisasjon som står bak. Jeg vet ikke hvem, men Freia og Nidar er nærliggende å mistenke.

Derfor vil jeg trekke tilbake min tekst fra i går, hvor jeg foreslo at vi burde ha ekstra luker for å kunne holde sjokoladen på plass, samtidig som julestemningen og nedtellingen ivaretas på best mulig måte. Mitt nye forslag er en kalender uten sjokolade, med luker som kan lukkes, og gradvis avslører motiv av eksempelvis en fjollete nisse. Hvis ikke blir det appelsin og nelliker på meg neste år.