Rapsodes julekalender: luke 12

En ting som plager meg med julekalenderen min er ikke hvor små sjokoladebitene er, men at den blir mindre julete for hver dag som går. 30. november sto kalenderen min i vinduskarmen med et bilde av en fjollete nisse som prøver å ikke vekke barna som sover. God S.

Konseptet til julekalenderen er at man åpner en luke for hver dag. I prosessen blir det julete bildet borte, til man sitter igjen på julaften med noe som ser ut som søppel. Min idé er å snu på dette: hver dag lukker man en luke. Hvorfor? Til sist vil den fjollete nissen åpenbare seg. 

Jeg vet du tenker på hvordan dette skal fungere rent praktisk. Lukene holder jo sjokoladen fra å falle ut av kalenderen, så det er kanskje ikke helt optimalt, tenker DU. Ta det helt med ro. Jeg har vært oppe flere netter og tenkt så hardt at romkameraten min har kommet inn på rommet med nattlue og lysestake med håndtak med et lite talglys oppi, og bedt meg om å legge meg (ha ha, jeg sa jeg skulle legge meg, men jeg brukte bare blyanten veldig stille, og var våken kjempelenge).

Først tenkte jeg at man kunne lime fast sjokoladen, men så tenkte jeg at priskonkurransen kunne føre til at noen brukte lim med farlige virkestoffer, slik at folk dør. Det ville jeg ikke ha på samvittigheten, så jeg snudde alle tegningene mine for å bruke baksiden, ettersom det er så flaut å kjøpe nye ark., Tenk om folk tror jeg har en printer hjemme? Hallo, 90-tallet ringte deg på et gammelt oppkoblingsmodem, har du en fuckings printer hjemme??

Faksimile plantegning. Foto: Tony Norgaard.

Jeg var også kjapt innom tanken på at sjokoladen kunne komme i en pose ved siden av, men den endelige løsningen ble å legge til ekstra luker i kalenderen. Disse kan man åpne og finne sjokoladen bak. Så kan man rive dem av (eller lukke dem), før man lukker igjen luka med motivet over der igjen. Gradvis vil man få mer og mer julestemning, samtidig som man kan ha tall på innerlukene for å se hvilken man skal åpne.

«Kan jo bare lukke igjen luka etter jeg har spist sjokoladen», hører jeg jævla besserwissere rope i det fjerne. Men da blir det jo mye vanskeligere å se hvor mange dager det er igjen til jul. Hvis du er så jævla smart så vet du at julekalenderen ikke handler om det som er inni, men om nedtellingen til jul. Fordi noen fant ut at en mikroskopisk bit sjokolade er bedre enn en nellik hver dag, og at en appelsin ikke er stort å glede seg til. Ikke gir det deg noe julestemning heller. Denne julekalenderideen, derimot: GENIAL. Om du ønsker fullstendige tegninger av konseptet, kan du kontakte meg på LinkedIn for mulig collab.