Rapsodes julekalender: luke 2

Julekalender med misforståtte norske uttrykk (som også funker litt selv om de er skrevet/brukt feil)!

Det er ikke alltid lett å få katta ut av sekken om morgenen. Det er heller ikke lett å unngå å skue hunden på håvene når den ikke klarer å fange sommerfugler. Derfor har jeg startet en julekalender med misforståtte norske uttrykk, som, til tross for å bli brukt/skrevet feil, funker og gir litt mening. 

Til inspirasjon: 

Å påberope meg å ha noe kunnskap om hester ville vært som å hoppe inn i Wirkola. 

Da den ekstremt laktoseintolerante hesten haltet over tunet og bort til julegrøten satt ut foran låven, visste den ikke at den snart ville stirre døden i smørøyet. 

Den franske sprangridninghesten døde rett før løpet. Senere ble det oppdaget at den ikke hadde rent mel i pulsen.

Send oss dine misforståtte/feilskrevne men delvis funksjonelle/morsomme uttrykk og end opp i julekalenderen! Send til tekst@rapsode.no eller DM @rapsode.no. Eller kanskje du har helt andre julekalenderideer? Send inn da vel!