Lyttetips for tøffe folk

Ah, endelig helg igjen! Hamsterhjulet har midlertidig sluttet å rulle, det er lov med alkohol til frokost og verden er for dine føtter i to herlige dager. Hva hadde vi vært uten helga, dere? Ingenting. Ingenting bra, i hvert fall. 

Jeg skal ikke ta opp for mye av den deilige høstlørdagen din i dag, men jeg vil gi deg et artig lyttetips på vei ut i retning fylla. Tipset fikk jeg selv forrige helg av pappa, i anledning Halloween. Bandet er norske Beaten to Death, og låta heter Jeg skal lage drakt av deg. For meg er dette et ukjent band, men et kjapt Google-søk forteller meg at det Oslobaserte grindcore-bandet har holdt koken i 11 år, gitt ut fire harde album med mye mørk humor i bunn og vært Spellemannsnominert to ganger. 

Jeg skal lage drakt av deg er mørkt, det er hardt og det er umulig å skjønne hva de synger. Derfor ble jeg først lite imponert da pappa valgte å dundre dette over anlegget i bilen. Men så viste han meg teksten – og da koste jeg meg straks mer. For hvordan lager man egentlig drakt av menneskehud? 

Jeg vil derfor dele teksten med dere og anbefaler å ha denne oppskriften oppe mens vokalist Anders Bakke hyler deg inn i øret og girer deg opp til dansegulvets klamme klør: 

Ok, greit, så er du et enkelt bytte

Men jeg har finni en plass 

hvor du kan være til nytte 

Finne fram saksa 

og fyre opp maskina 

Jeg kommer til å se ut

som en ekte ballerina 

Jeg skal lage drakt av deg! 

Sprette opp buken 

og strekke ytterhuden 

Kritte opp formen, 

passe på å sy inn kanten 

Klippe vekk huet, 

tråkle og leve i nuet 

Legge opp i beina,

ta inn litt i livet 

Sjekke mål! x2

Tråd og nål! x2

Overlock! x2

Kjedesøm! x2

Glidelås! x2

Knappehull! x2

Kantebånd! x2

Feste tyll! x2 

Skulderputer! x2 

Og paljetter! x2 

Strass på knæra! x2 

Lakk på tæra! x2 

Fint!

Nå har jeg lagd drakt av deg!

… og med det sier jeg god helg 🙂