Tamponger og universet

Faen, er det noen som har en tampong? Jeg burde egentlig bytta før jeg starta. Jeg er sykt dårlig på å skifte tamponger. En gang gikk jeg med en tampong i 2 døgn. Jeg veit; det er sjukt. Og jeg veit; det er sjukt at jeg ikke blødde gjennom. OG, jeg veit at man kan bli heftig syk av det. Jeg har lest sånne skrekkhistorier om jenter som får blodforgiftning fordi de har i tampongen alt for lenge og blir rusha til sykehuset og har en helt sjuk nær-døden-opplevelse. Men jeg, jeg har et optimistisk syn på livet; det kommer aldri til å skje med meg.

Jeg fikk et støkk i meg da pappa fortalte at han har kreft. Det var jo ikke noe som skjedde med meg, men det var noe som skjedde med han. Og han er jo pappaen min. Nært nok, liksom. Når pappa og jeg har snakket om dette, eller han har fortalt meg om hvordan han har det, så sier han: det skumleste med dette er at jeg vet at det er noe som en ondt inni kroppen min som jobber imot det snille, og det er ingenting jeg kan få gjort med det. Og da han sa det var det bare én ting jeg klarte å tenke på: Universet. Jeg fikk en slags åpenbaring. Har dere noen gang tenkt tanken på at vårt univers egentlig bare er inni noen sin kropp? Og at vi mennesker egentlig er ondarta kreftceller som ødelegger planeten vår?

Hva hvis det er et univers inni tampongen min? Og hva hvis jeg stapper tampongen inni tissen min og da går den inn i tisseuniverset inni meg. Hva hvis det er en liten jente inni tisseuniverset mitt som har en pappa som har kreft?

Ja, eller, jeg vet ikke om noe av det her gir mening, jeg forstår egentlig ikke så mye av universet. Det blir liksom litt for stort for meg. Jeg veit at forskere prøver å forklare at universet hele tiden ekspanderer, at de prøver å forklare hva et svart hull er og jeg prøver virkelig å legge godvilja til for å forstå, men det er seriøst umulig å skjønne. Jeg måtte se Inception tre ganger før jeg forstod den, men plutselig snakker folk om Inception og da skjønner jeg at jeg ikke har skjønt den i det hele tatt. Og hva faen er greia med den snurrebassen på slutten egentlig? Hvilket univers er han i?

Tenkte jeg da pappa fortalte han hadde kreft. Hvilket univers er jeg i?