Det renner magisk sirup fra gudinnens armer

Du havnet her.

Du sover.

Jeg åpner en sjakt i deg.

En sånn vaktmesteren har boltret fast i trappeoppgangen i blokka fordi den ikke lenger brukes. Har du prøvd å synge ned i en sånn? Hørt hvordan stemmen din reiser nedover etasjene og ekkoet ljomer langt der nede? Jeg elsker disse portalene. Jeg har et eget verktøy jeg bruker for å lempe de opp om natta og en nøkkel til hvert portrom i byen. (Du får den når du jobber i posten.) Sånn sniker jeg meg inn i sjakta når du sover. 

Jeg får de alltid opp. (Det varierer hvor lang tid jeg bruker, men jeg har dette verktøyet og oljer, baufil og vinkelslipere.) Og jeg får også din opp. Roterende virvler av lys og mørke åpner seg foran meg. Jeg stuper ned i dine gåter, grotter inni grotter, svømmer mellom løse tråder, linjer, minner, former, formler. Et underjordisk, undersjøisk univers, galakser du rommer men ikke finner fram til. Inngangen til utgangen er blurret bort av Google maps og noen har satt opp skilt som leder deg alle andre steder enn dit. Fordi det er farlig. Og jeg forstår dem. Det er en reell trussel mot dem og deg. For mørkt og for lyst til at du ser hvor du tråkker. Du faller og det gjør vondt. 

Det er vondt å våkne.  

Sjakta er åpnet. Den står der på gløtt. Mørket siver ned i oppgangen og møter vinduet mot natta, mot bygården, byens tomme kvartaler og gatelys som glitrer manisk i den våte asfalten. Dette mørket er mørkere enn natta. 

Og lyset som lekker prosjekterer prismer i taket – flakkende lys som når soloppgangen trenger inn gjennom vinduet, men danser nervøst i vinden med klatreplanten Boston eføy (den som blir rød) før den treffer deg der inne. Inne der du bor.

Du ditt inkuberte lille menneske. 

Jeg ser deg. 

Dette lyset er lysere enn dagen. 

Og du har ikke smakt det… Hva? Du får det ikke uten mørket, sorry (laserlyset lystrer livet, men det myke mørket er din makker) men sjakta står på gløtt. Jeg lot den stå åpen.

-Det renner magisk sirup fra gudinnens armer. Vil du smake? Se mer? Lese 24 unge kunstnere tolke styrke, feminitet, kjærlighet, trær, portaler og sex? 

https://gammen.cargo.site/Searching-for-Shakti-tekst-og-foto