Sommeren er død, leve sommeren! – Et soundtrack

Siste helga i august. Kan du kjenne det? Følelsen av sommeren som ebber ut, grønt som går over i nyanser av gult og oransje, det ekstra kleslaget du må dra på deg for å ikke dø. Vet du hva du trenger? En energiutblåsning. Bensin til sommerens siste bål.

Noe musikk har en iboende kraft. Den røsker tak i bevisstheten din og drar den ut av tankeløkkene du vanligvis fanger deg selv i. «Erru hypp på å bli hjerneskada?» spurte King Skurk One en gang. Kanskje ikke, men dette er første skritt på veien. Glem alt det praktiske tullet og hør på det riffet her, venn. Nei, ikke les og bla forbi, åpne den og lytt litt. Jeg venter.

Om ikke det der er sommerens essens fanget i 3 minutter og 43 sekunder, så vet ikke jeg. Det er mye jeg ikke vet, forsåvidt. Men jeg kan kjenne igjen et kickass fuzzriff når jeg hører det.

Nå er det jo gjerne slik at folk har forskjellig smak. Ikke at man skal respektere det, men man må forholde seg til det. Kanskje foreldrene dine mistet deg på hodet da du var liten, og du som resultat ikke er i stand til å verdsette føzz. Okei. La oss spille ball. Hva med denne?

Oof. Svette syntharpeggioer og bass som skriker etter solens kosmiske elskov med grov stemme. Dette er pils i park og kjølig badevann oppsummert i lyd organisert over tid. For å si det sånn.

Men kanskje du ikke kjenner det enda. Kanskje høsten har grepet tak i deg og du bare vil høre på noe melankolsk gnål. Ikke la deg lure! Det er fremdeles august. Du kan ikke la sommeren dø, ikke enda. Her trengs det hjertekompresjoner. Og ingenting skriker aural førstehjelp som en dum beat.

Og da kan du like godt kjøre på med en personlig favoritt, som mer eller mindre oppsummerer denne teksten (og 69% av personligheten min).

Yassss. Nå er du i siget. Men ikke la det stoppe her. Du har garantert et sett med låter som gjør deg gira. De sporene du vet at du kan sette på og øyeblikkelig bli grepet av livslyst og energi så sterk at KRF har et lovforslag mot deg.

Siste helga i august. Kan du kjenne det? Ikke slipp følelsen. Nyt den så lenge du kan.