Helgens lyttespor: L’Impératrice

Det er mulig jeg er seint ute, late to the party eller har hatt hodet dypt ned i sanden, men samme kan det være. Er du som jeg, og ikke har fått omkranset ørene dine med det som blir helgens lyttespor, har du mye godt i vente hva gjelder musikalske nytelser denne helgen.

For to uker tilbake inviterte jeg en venninne på middag. Jeg lagde moules frites, børstet blåskjellene hardt og innstendig, med kjærlighet og kraft. Jeg kuttet persille, sjalottløk, hvitløk og chili, og skjenket herligheten en raus mengde Dönhoff. Min venninne styrte musikken, og satte på en live konsert med et band hun hadde blitt tipset om. 

Vi satt med øynene klistret til skjermen mens vi slurpet blåskjell og knasket frites. Synet var fengslende, forførende. Vokalist Flore Benguigui dundret løs på trommer, før hun grep tak i mikrofonstativet i en manøver som fikk publikum til å eksplodere i samstemt eufori.  

Benguigui var antrukket i en skreddersydd 70-tallsinspirert buksedress med V-utringning og perfekt sleng, frekke platåsko, pannelugg og rød leppestift, og jeg ble øyeblikkelig frelst (forelsket?!). 

Senere samme uke, fikk jeg og min samboer besøk av en franskmann. Han sitret etter nye inntrykk, ny kultur og norske fraser. “Server meg erkenorsk føde, intet annet!”, gaulet han mellom munnfuller av geitost fra Undredal. 

Mellom forrett og hovedrett, satte jeg på en låt av de nyoppdagede, franske discohelter.

“Mais, putin! C’est Francais!”, mumlet franskmannen skuffet, og insisterte på norske toner. Men jeg var urokkelig. “C’est mon jam!” svarte jeg tilbake, mens jeg serverte skiver av gravet laks til gjesten. 

Nå danser jeg til L’Impératrice mens jeg lager mat, går på do eller står i dusjen, mens jeg triller nedover gatene, løper til bussen eller er på butikken. 

Helgens lyttetips: 

Peur des Filles
T’as peur des filles (du er redd for jenter) 
Ah si seulement c’était des gars (ah, hvis de bare var gutter)

Her får du deilig, funky bass – en fest for bakpartiet ditt! 

Vanille Fraise
Med sample fra Spoiled By Your Love av soulartisten Anita Ward (her kan du også lytte til Ring My Bell av samme artist! Ai ai, den får det til å knake godt i parketten!) 

Vanille Fraise er deilige toner som flyter i rommet og ørene. Kjør lange strekninger med denne på repeat (helst med åpen takluke, et sjal som svever i vinden og en feit langefinger i konstant spenn – et saftig FUCK YOU TIL ALT OG ALLE AHHHH!!).

Dette lydsporet fungerer som et glass sprudlende – det bobler godt i toppen, og kiler i underlivet. 

Agitations tropicales
Flørtende, romantisk og drømmende. Av erfaring får denne deg til å føle deg god og deilig på en mørk dag. Ring en venn og by opp til dans! Dans tett og lenge til svetten spruter!