En oppskrift på livet

Internett er ganske hendig. Hvis du lurer på noe, har internett alltid svaret. Eller ihvertfall et svar, om ikke flere motstridende svar. Det er en egen form for underholdning å skrive inn et spørreord i Google og se hva de vanligst stilte spørsmålene er her i verden. «Er tomat en frukt?» «Hva skjer hvis du ringer 112 ved en feil?» «Hva er klokka?» «Hvem er jeg?»

Det er få grenser for hva du kan lære med noen enkle søk. Samtidig slipper du alt styret med å prøve deg frem, og potensielt feile. Ingen andre feiler. Bare du. Isteden får du fasiten, to streker under svaret og allting. Slik kan du optimalisere livet.

Kanskje du lurer på hva du skal gjøre i ferien. Nettet har forslag. Reis hit, gjør dette, ta en selfie foran denne tingen. Enkle punkter du kan krysse av og fornøyd si deg ferdig med. Du har hatt en god ferie. Vel overstått.

Eller barneoppdragelse. Er ikke ungen du har pådratt deg litt sånn hypersensitiv? Eller kanskje utagerende? Da er det bare å gjøre slik og sånn, flere punkter å krysse av, så har du plutselig et perfekt barn. Kult.

Men med ett kommer du over ny informasjon, som bringer med seg nye spørsmål. «Du har skrelt poteter feil hele livet» lyder en overskrift fra søkemotorens dyp. «Å nei, så klassisk meg,» tenker du, og vier et par timer av livet til å perfeksjonere avkledningsteknikken for rotgrønnsaker. Igjen kan du puste lettet ut, før du med et gisp lærer at du sannsynligvis har fått en kronisk sykdom av å i det hele tatt være i samme rom som en potet. Klassisk deg.

Du vet den hudkremen du bruker? Lykke til med tredjegradsforbrenningen. Forresten, passordet til mailen din er hos de samme russiske gangsterne som hacket bankkontoen din, og det er 40% sjanse for at du har disse arvelige sykdommene. Husk på å spise nok fisk, men det er sikkert lurt om du tar noen kosttilskudd med tanke på blyforgiftningen. Og plis ikke glem å fermentere ramsløken. Alle andre gjør det.

Internett er gullkalven vi danser rundt mens verden utenfor blir et ufokusert bakgrunnsbilde. Hva skal vi med støvete bøker når en anonym konto på Twitter kan skrive «Life is soup, I am fork» og elegant oppsummere årtusener av intellektuell onani?

Orden og system er vakkert, og å få livet servert i listeformat er nøkkelen til en ryddig hverdag. Ved å søke den perfekte løsningen har du transformert livet til et oppgaveark hvor du kan krysse av for alt du har gjort riktig. Listen over ting å gjøre, ikke gjøre, både gjøre og ikke gjøre, vokser konstant, så du har ingen grunn til å stoppe.

Det finnes garantert en måte du kan forbedre deg på.