30 ting jeg har lært av å bli 30

Jeg ble nylig utsatt for min egen trettiårsdag. Over natta gikk jeg fra å være en spenstig ung gutt, til å bli en sliten mann som sannsynligvis kommer til å dø av å reise seg for fort fra sofaen. So it goes.

Uansett, det er lørdag og jeg må lage et eller annet til Rapsode, så her er 30 ting jeg har lært av mine 30 runder rundt solen. Alle liker listicles! Jo, det gjør du.

(Det er kjempevarmt, så les med en løs definisjon av lærdom. Og beklager språkbruken. Det er typ kjempevarmt, liksom.)

 1. Det siste skrittet er avhengig av det første skrittet.
 2. Drikk litt vann. Det går sikkert bedre.
 3. Hvis sitatene dine er abstrakte nok, kan du virke smart uten å tenke så hardt. «Vinden flyter som elfensbensulven en sommernatt,» sier du, og nikker megetsigende av din egen visdom. Life hack.
 4. Hører du etter, eller sitter du og tenker på hva du skal si? Din fitteperson.
 5. Du kan fly. Bare ikke spesielt høyt eller lenge.
 6. Vær kald og distansert, så slipper du å få følelsene dine såret (igjen). Du slipper også å knytte relasjoner, og kan se frem til en alderdom hvor du sitter alene på verandaen din og mumler for deg selv. Kult med veranda, da.
 7. Se muligheter istedenfor problemer. Kanskje det siste avslaget var akkurat det du trengte for å begynne et spennende liv som hjemløs?
 8. Ikke stol på noen bare fordi de bor et sted.
 9. Du kan ikke stave ‘kjærlighet’ uten ‘ærlighet’, brorsann.
 10. Vær proaktiv. Essensialiser ditt underliggende potensial med en kommunikativ strategi. Vær en fitteperson.
 11. Deler noen noe personlig med deg? Fortell om din urelaterte opplevelse! Alle samtaler handler om deg.
 12. Otere holder hverandre i potene for å ikke miste partneren når de sover på vannet. Det er så fakkings koselig, det. Tenk hvis du var litt mer som en oter.
 13. Hvis du later som at du ikke fikk det med deg, slipper du å ta stilling til det.
 14. «Er’e så farlig, ‘a?» Ja. Det er kjempefarlig. Skjerp deg. Kjenn på frykten. >:0
 15. Ting blir ikke mer sant av at noen har laget en YouTube-video om det.
 16. De scanner faktisk de hvite feltene mellom de svarte strekene på strekkoden. Du vet ikke om det er sant, men du kommer til å ta det opp neste gang du snakker strekkoder med noen.
 17. Justin Timberlake bragte sexy tilbake. La oss aldri miste sexy igjen. Ta ansvar.
 18. Vi knytter oss til alle hjelpemidler vi bruker og låser oss fast i mønstre. Prøv noe nytt. Skriv kjærlighetsdikt under vann, lag musikk med middagsbestikk, hopp strikkhopp uten strikk. Lev litt.
 19. Ser du lenge nok inn i avgrunnen, ser avgrunnen tilbake mot deg. Du vinker, før du innser at avgrunnen ser på en person bak deg. Kleint. (Jeg aner ikke om dette er noe jeg kom på nå, eller om jeg har lest det et annet sted. Det er kjempevarmt, og jeg har blitt gammel.)
 20. Alle dager er knulletorsdag hvis du ikke vet hva en kalender er. Prøv å ha en viss standard, en sjelden gang iblant.
 21. Spør om hjelp. Det er ingen skam å ikke få til alt selv. Og du kan fremdeles ta all æren etterpå. Weeeeeeeee!
 22. Ta deg en pause. Gå ut og se på et tre eller noe. Shit, vær litt mer som en oter. Otere bryr seg ikke om boligpriser. Otere må ikke lage OnlyFans-kontoer hvor de poster bilder av føttene sine for å tjene til livets opphold. Greit, otere mangler kanskje kunst og kultur, de fine bitene av menneskeheten. Vær en oter med et stereoanlegg. Når du har lekt litt i vannet, setter du på «Boy Void» av No Age. På tide å velte oligarkiet.
 23. Jeg fikk en reklame for en bok av Jorge Luis Borges på Tinder her om dagen. Jeg tror det er noe å lære av det.
 24. Fikk du ikke med deg hva de het? Gi de et gøyalt kallenavn! Alle liker det, champerino.
 25. Målet er ikke å få den største fisken. Målet er å stå i naturen og drikke øl mens du later som at resten av verden ikke finnes.
 26. Svar på spørsmål med spørsmål. Ikke la de vinne.
 27. Hvis verden er et eple, bor du i et eple. Ganske sjukt.
 28. Ikke lek med fyrstikker. Sånn serr. Jeg vet det er fristende. Du limer de sammen, bygger små hus med små fyrstikkmennesker inni. Du har det gøy. Men en dag kommer de til å stille spørsmål ved sin skaper. «Er husene bygget av kroppene våre?» spør de, før de begynner å rope om rettigheter og revolusjon. Da sitter du med skjegget godt plantet i postkassa. Brenn de ned før det er for sent.
 29. Ikke kall folk for fittepersoner. Det er alltid grunner til at folk er som de er, og fitte er uansett en vakker ting. Kall de jævla kukduster isteden.
 30. Det første skrittet er avhengig av det siste skrittet.