Jeg er fortsatt våken

Det ble tidlig sommerferie i år. Jeg har valgt å gå for noe helt enkelt – noe alle har gjort før meg: Roadtrip til Nord-Norge. Klokken er 03:24, og vi har kjørt i 7 timer. Det er 7 timer av totalt 23 timer. Med jevne mellomrom gulper jeg Cirkle K’s Vegan Special. Hver halvtime dytter jeg i meg stykker av mammas hjemmelagde kringle. Det gjelder å holde seg våken. Jeg skal få med meg alt. Alt. Det kan du også, jeg gir deg de saftigste detaljene.

20:25 – Avreise Oslo 
Det ble litt i seneste laget, men sånt skjer. Vi har tross alt ikke dårlig tid. Det er ferie. Jeg har heldigvis utsatt å transkribere tre intervjuer på én time hver, så det blir nok å ta tak i på veien. 22 timer og 57 minutter igjen. Mens vi forlater Oslo, observerer jeg lettkledde mennesker slurpe i seg øl og meske seg med pizza, østers og svette oliven. Jeg innser at selv om juni har vært den varmeste måneden i Oslo de siste årene, gjelder ikke det samme for Nord-Norge. 

22:15 
Jeg transkriberer intervjuer. Blir kvalm. Reisefølget ser to rådyr. Jeg ser ingen. 

23:50 
Heldigvis er denne bilen utstyrt med et tegnebrett. Jeg tegner litt. 

Illustrasjon: Hedda Gray

23:54
Kjører forbi en Cirkle K og får en åpenbaring. “Cirkle K, Cirkle K” fungerer merkelig bra som en erstatning for “Purple rain, purple rain” i sangen “Purple rain”. Jeg setter på “Purple rain”. 

00:11
Kjører forbi bensinstasjonen “Bunker Oil”. 

00:12
Hører på Truls og Hellstrøm tar munnen full. 
Hellstrøm: “Det norske folk gir faen i friske erter!!!”

00:46 
Kjører forbi bensinstasjonen “Bunker Oil”. 

01:30
Jeg går på en smell, er borte et par minutter, men blir raskt vekket av reisefølget som vil at jeg skal se rådyret han har funnet. Jeg ser på rådyret. Litt fjell blir det også.

02:15 
Nok en kreativ bølge skyller over meg, og jeg svinger i gang malerkosten. 

Illustrasjon: Hedda Gray

04:16
Jeg befinner meg på en parkeringsplass i Soknedal. Her kan alt skje.