Fordelen med håndbagasje

(På denne solfylte dag får du servert en tekst fra arkivet. Kanskje vi får muligheten til å pakke en bag snart igjen? Det er fortsatt lurt å pakke lett.)

Når jeg skal ut og reise, liker jeg å pakke lett. En enkel håndbagasje som oser av selvtillit, praktiske evner og lite trøbbel. Det kan være en vanskelig og tidkrevende oppgave, men tro meg, det lønner seg. Her kommer ti tips til suksess.

1)   Dagen før avreise til Barcelona med ny jobb, ro ned nervene med noen enheter alkohol av preferanse. Skriv liste over plagg og nødvendigheter du må ha med i bagasjen.

2)  Stryk bluser, brett shorts, t-skjorter og kjoler med irriterende nøysomhet. Maks fem plagg, ett par sko, overvei alle valg, la noe bøte for det andre. Vær brutal.

3)   På vei til flytoget, nyt det korte blaffet av lykke når kofferten treffer asfalten og glir smertefritt og lydløst bak deg, lett som en fjær.

4)    Når du møter resten av reisefølget som har glemt å fortelle deg at de har betalt for å sjekke inn bagasje, og ler av deg der de står med sine grandiose kofferter fylt til randen med kremer og rettetenger, ikke la deg falle av pinnen. Den som ler sist, ler best.

5)    Du kan begynne å gni deg i hendene. Det nye Dreamliner-flyet til Norwegian blir forsinket med 6 timer. Sjefen din vil skaffe nye billetter med et annet fly. Bagasjen til de andre vil beklageligvis henge igjen på det andre flyet.

6)    Ikke la gribbene flå bagasjen din. Du vil være den eneste som har luftige klær å skifte til når varmen setter inn som verst.

7)    Når du har ankommet Barcelona, slå deg ned på nærmeste tapasbar og bestill en cerveza grande, (0,8 liter) mens de andre etterlyser tapt bagasje.

8)    Erkjenn din (rettmessige) privilegerte posisjon. Vis sympati, ikke skift til ledigere klær når dere ankommer strandbaren for å spise lunsj. Svette er din venn. Prøv å le av det, men stopp når ingen andre ler. 

9)    Skift antrekk til middag. Du kommer ikke til å angre. Du vil aldri ha sett bedre ut.

10)  Nyt resten av turen til det fulle. Dra på oppdagelsestur i byen når resten av reisefølget er ute for å shoppe klær. Det har du fortjent.