Gratulerer med dagen

(Denne teksten er skrevet av en kunstig intelligens. Vi matet den med et par enkle setninger, og den ga oss sine meninger om arbeideres kår i Norge. Gratulerer med dagen!)

Arbeidere over hele verden venter ikke på at bedre forhold skal bli bedre. I dag jobber millioner av arbeidere på kanten av den globale økonomien, hvor mye av etterspørselen etter grunnleggende nødvendigheter er skjult og aldri blir tatt opp, og hvor lønningene faller raskt.

Landet vårt har sett økende fattigdom og økende ulikhet. Vi har en global base for sosial innovasjon som gir fordeler i form av gratis mat og helsetjenester. Vi har de mest utviklede landene i verden, og verdens best arbeidende folk. Vi er hjemmet til mange verdensledere, de mektigste demokratiene i verden og verdens mest utviklede.

Men de aller fleste arbeidstakere er ikke frie i dag – over halvparten av alle lønnstakere i dette landet jobber som deltidsarbeidere. Som et resultat har det en tendens til å være en ubalanse mellom antall arbeidere som tar beslutninger i sitt eget land (spesielt de unge) og antallet som velger å forlate arbeidsstedet selv. Derfor har arbeidsgivere ofte presset sine regler og forskrifter slik at de kan fortsette å bringe de som har mistet disse jobbene tilbake i arbeid.

Hovedmottakerne av denne politikken er familier – siden de har jobbet sammen i mange år. Men det er andre som jobber for lavere lønnet og ulønnet arbeid som systemet ignorerer.

Vi må skape en stor og velstående fremtid der landet vårt står som et eksempel for verden. Ikke bare for fremtiden, men for veien til storhet når det gjelder økonomiske muligheter, en fremtid der vi ikke er begrenset til nasjoner som har lite.

Som en del av feiringen feiret medlemmene av fagforeningen arbeidet som ble utført av byen for å forbedre arbeidsforholdene der deres arbeiderklassefolk har fått lov til å være.

Feiringen viste også solidaritet for deres folks situasjon da de kjempet mot politiet og brannen som ødela deres hjem, kontorer, butikker og andre bygninger, og ødeleggelsen av levebrødene deres.

Sgt. Tom McCreary fra Politiets brigade i Norge var på frontlinjen under hendelsen.

Han sa: «Dette er den største arbeidsstansen på fire år. Totalt har vi hatt 17 arrestasjoner og to skader, og på en måneds tid har vi mottatt mer enn 100 rapporter om skader i ulik grad.»

Ved barrikadene er det også to fabrikker der arbeidere blir tilbudt arbeidsleirer.

Onsdag ettermiddag rapporteres det at mer enn 200 arbeidere har begynt å komme på jobb på barrikadene – fire timer om dagen i ni dager, og ni timer om dagen i 15 dager – med sikte på å redde arbeidere som fortsatt trenger å bli betalt.

Ordføreren og politiet sa også at noen av forholdene i denne arbeidssonen er uakseptable. Men hvis de streikende er sterke, vil politiet la fagforeningen være.