Utdrag fra Edens Hage

Denne morgenen var det bringebærsyltetøy til briochene, og eggene var bløtkokte, og smøret smeltet mens de rørte rundt i eggene og strødde litt salt og malte pepper ut over dem i begrene. De hakket opp eggene med skjeen og spiste med det smeltende smøret til, og den friske morgenluften og den skarpe smaken av grovmalt pepper og varm kaffe og den sikoriduftende bollen med café au lait. 

De hadde elsket i halvsøvne, med klart dagslys utenfor, men med rommet fremdeles i halvmørke, og de hadde ligget sammen og vært lykkelige og trette og hadde elsket igjen.

Det er faktisk ikke så lett å være kvinne hvis man virkelig er det. Hvis man virkelig føler ting.

Det er vel og bra at du skriver enkelt, jo enklere desto bedre. Men begynn ikke med å tenke så pokkers enkelt. Erkjenn hvor komplisert det er, og skriv det så på en enkel måte. Innbiller du deg at le Grau du Roi-perioden var enkel og grei fordi du kunne beskrive litt av den på en enkel måte?

Men når jeg er død da?
Da er du død.
Men jeg holder ikke ut å være død.
Da får du vokte deg for å la det hende før det hender. Se på ting og lytt og føl.

De hadde glimrende appetitt til lunsjen, og flasken med hvitvin var fin og kald, og de drakk den mens de spiste selleri-remouladé og de små reddikene og den hjemmemarinerte soppen fra den store glasskrukken. Havabbåren var grillet og hadde striper etter grillen tvers over det blanke skinnet, og smøret smeltet på det varme fatet. De presset saften fra sitronskiver ut over fisken, og de spiste ferskt brød fra bakeren, og vinen var god og kjølig i munnen etter de brennende varme, stekte potetene. Det var en god, lett, tørr, munter ukjent hvitvin som restauranten var stolt av.

Hva synes du vi skal gjøre?
Vet ikke jeg. Hva synes du?
Det er det samme for meg. Hvis du har lyst til å fisk, kunne jo jeg skrive et brev eller to, og så kunne vi bade før lunsj.
For å bli sultne?
Ikke si det. Jeg er begynt å bli sulten allerede, og vi er ikke ferdige med frokosten.
Vi kan planlegge lunsjen?
Og etter lunsj?
Tar vi oss en lur som snille barn.
Det er et helt nytt påfunn, sa hun, – hvorfor har vi ikke tenkt på det før?
Jeg får slike blaff av intuisjon, sa han, – Jeg er en mann med gode ideer.