All kjærlighet lignet på et såret dyr

Se det for deg slik: en katt i full fart gjennom rundkjøringen på Bislett rekker akkurat ikke over før 21 mot Tjuvholmen ruller over den myke bakenden; en sau blir liggende på jordet mens ulven løper derfra; en svartand skutt med salongrifle kaliber .22 WMR triller nedover svaberget. Og alt blodet.

Det piplet, nei, fosset, det rant gjennom gatene, nedover åkrene, ut i havet. Rundkjøringen ble sperret av mens eieren kastet seg på sykkelen fra Adamstuen; bonden løp heseblesende ut av fjøset; mannen la ned våpenet og vaklet nedover skråningen. 

Eieren satt på fortauskanten med katten i armene sine, bonden strøk sauen bak øret, mannen foldet lommetørklet og holdt det hardt mot fuglen, men det var for sent. Ingen kunne reddes og sånn var det for deg og meg også; all kjærlighet mellom oss lignet på et såret dyr.