Som plommen i mordet: del 2


Dette er del 2 av Rapsodes påskekrim. Her har redaktørene tatt i bruk en god, gammaldags partylek: hver og en av oss har skrevet videre på en liten del av historien, uten å kjenne til hele forløpet. Med andre ord: ALT kan skje, misforståelser kan oppstå, blodet kan sprute? Klarer redaktørene å henge med
på sin egen gåte?

Superdetektiven Philip K. Chick hadde sett den lammende frykten i øynene til offerets bekjente. Hun skjulte noe. Øynene hennes var fylt til randen av uuttalte kommentarer. Bet seg i leppene gjorde hun også. Hadde hun noe med drapet å gjøre? Eller verre: Var hun det neste offeret i rekken?

Chick ble stående å studere det eiendommelige såret i bakhodet til den avdøde. Et virkelig kjøttfullt mord, tenkte superdetektiven. Bakhodet var most i stykker som rognebærgeléen han pleide å ha på toppen av osteskiva, og hjernemassen hadde begynt å renne ut. Dette var åpenbart en handling utført i sinne.

Til Chicks store forbløffelse lå den blodige Steinbeck-romanen under hodet på offeret. Gjerningspersonen hadde ikke bare sneket seg opp på henne og slått henne ned så blodet sprutet som en glorie rundt hodet hennes. Den slu og oppmerksomhetssyke morderen hadde lagt drapsvåpenet under hodet på den avdøde, som en annen pute.

Makabert, ytterst makabert, tenkte Chick og tok et dypt drag av sin karakteristiske pipe. Da en av teknikerne gikk bort til teltet, tok Chick den blodbefengte Steinbeck-romanen i nærmere øyesyn. Han bladde litt i den, og kom over et parti som var streket under med rød skrift:

«De fleste mennesker vet ikke når de har det» .

Sitatet tilhørte Steinbeck selv. Ikke noe spesielt over det. Men akkurat denne setningen var streket under med stor, tjukk penn – etterfulgt av et hjerte med en pil.  Hadde man her med en hemmelig beskjed å gjøre? Var det kanskje morderen som hadde streket ut beskjeden med vilje? Piperøyken tetnet i takt med tankene.

En snikende følelse av at Chick hadde med et dypt og alvorlig trekantdrama å gjøre, grep ham.

– Du der, se å kom deg til helvete vekk herfra, lød en stemme, bare noen centimeter unna Chick. 

Klarer du å vente på fortsettelsen? Følg med fra klokken 07.00 imorgen ….