DOGTOOTH

Foreldrene mine holdt meg innesperret i over syv år. I dag sitter de selv i fangenskap. Faren min soner en dom på 13 år, moren min åtte. Faren min har uttalt at han fikk idéen etter å ha sett den greske filmen Dogtooth regissert av Yorgos Lanthimos. Både faren min og Lanthimos er kjent med innholdet i denne teksten. En stund etter rettssaken fikk jeg en personlig mail av Lanthimos hvor han uttrykte sin medfølelse over det som hadde skjedd meg.

Redaktøren min og jeg har hatt gjentatte diskusjoner om innholdet i denne teksten. Han har hele tiden ment at jeg burde skrive den ut til en lengre roman. «Det er jo dette som er virkelighetslitteratur», sa han første gang vi møttes ansikt til ansikt. Selv har jeg bare ønsket å fortelle historien på en kort og lettfattelig måte.

Dogtooth har for øyeblikket en score på 7.3 på IMDB. Regissør Lanthimos har senere blitt nominert til Oscar for sin film The Favourite.

For øyeblikket holder jeg foredrag om opplevelsene mine i Hellas. Du kan booke meg via talerlisten.no.

En podcast som tar for seg hendelsen slippes om 12 dager. Den er på syv episoder og har fått tittelen Dogtooth – en gresk tragedie. Jeg har takket nei til å stille opp.