Det er jo bare lett å være, menneske

Det er jo bare lett å være menneske. Lett å føle på hat. Å elske. Det er jo bare lett å leve. Drømme. Og svømme seg bort. I det dype mørket i barndomsdammen. Naken. Som i magen til mamma. Drømme i fremtid. Drømme i penger. Drømme i venner. Drømme. Drømme. Dømme. Helt til du våkner. Drukner. Faller. Reiser deg. Fra sølepytten. Skisporet. Drukner i regninger. Følelser. Lengsel. Savn. Av alt du aldri har hatt. Aldri vil få. Eller noe som er borte. Bare borte vekk. Hvor da. Hvordan da. Rart. Og like så sannsynlig, som resten. Drikk opp. Vi må rekke festen. Vi ble stoppet nesten. Bot. Bot. Bot. Bare nesten. Hjelp oss å huske. Alt vi har drukket bort. Alt vi vil glemme. Med vilje. Vi vil jo huske det likevel. Tror vi. Men vi vet ikke hva. Hva. Hva vi har glemt. Alt vi har gjemt. Under sår. I bøker. Flaskene under senga. De må ikke bli sett. Det er lett. Alt er lett. For vi har rett. Vi må bare ikke bli sett. Øyne. Øyne. Øyne. Overalt. Blunk da. Så jeg kan stikke vekk. For jeg er ikke mett. Slutt. Slutt å filme meg. Nå! For mange. Dere er alt for mange. Jeg lever ikke livet mitt, lenger. Bare i hodet ditt. Bare i filmen. Den jævla filmen. Blitsen blender. Jeg blunker. Hæ. Hæ, slipp meg. La meg gå. Plis, bare ikke nå. Jeg vet ikke hvor. Hvor jeg er jeg. Slipp meg da. Jeg har mistet meg. I forrige rom. Vi er i en ny bane. Du holder ikke meg, bare kroppen min. Du dro av meg toppen min. Stopp. Dette skulle vært. Har det allerede vært. Er jeg nå. En oppbrukt kupong. Siste slurk. Du drikker meg. Jeg våkner brått. Alt er vått. Vent, hvor er jeg nå. Hvor skal jeg nå. La stå. La meg stå. Ikke gå. For nå. Vet jeg. Ikke lenger. Om det jeg vet. Er sant. Eller løgn. Alt som var, ikke lett? Vanskelig å vite hvorfor. Lett å hate. Lett å elske. Men vanskelig å vite hvorfor. Vanskelig å holde ut. Med alt dette. Holde ut, med å spørre. Og å finne svar. Svar man ikke ville ha. Men alle vet. Eller de tror de vet. Det blitsen så. Plis hold meg for øya. La meg se. Sa den blinde. Men vi vil jo ikke se. La oss drikke oss drita. Til høy musikk. Danse, tryne. Reise oss. Huske ingenting. Le. Gå videre. Og falle igjen. Det viktigste er ikke at vi datt. Men at vi reiste oss. Eller vi prøvde hvertfall. Men vi prøvde ikke alt. Jeg lover mamma. Eller ikke enda. Nyhet! Bytt overskriften! Neste side…