Kjære kvinner, gratulerer med dagen!

Vi i Rapsode feirer Kvinnedagen med å gi vår hyllest til noen av de fremste, modigste og klarttenkende tenkerne vi kan tenke oss.

Martha Nussbaum, filosof:

Kunnskap er ikke en garanti for god politisk atferd, men ignoranse er nærmest en garanti for dårlig atferd. 

Mary Midgley, filosof:

Problemet med mennesker er egentlig ikke at de ikke elsker seg selv. De burde elske seg selv mer. Problemet er ganske enkelt at de ikke elsker andre nok. 

Camilla Collett, forfatter:

Vårt land kan ennå ikke sysselsette sine døtre. Tusen krefter benyttes ikke til noe, men spilles ynkelig, sjampinjongen lik, som bonden trår på da han ikke kjenner dens bruk eller verd.

Johanna Kleive, redaktør i Rapsode:

Han eier ikke lengsel i blikket, selvfølgelig kan han ikke bli kunstner!

Virginie Despentes, forfatter:

Jeg vet ikke egentlig om det er morsommere å være lesbisk, men jeg tenker at det er så mye heteroseksuell propaganda og det vil jeg gjerne være en motvekt til. De siste årene har jeg levd sammen med en veldig aktiv og radikalt lesbisk kvinne, og det har virkelig gjort meg godt.

Ebba Louise Wergeland, lege og politisk aktivist:

En revolusjonær må være optimist. Det har jeg også lært av palestinerne. Det er så å si en plikt, for er man pessimist, da har man gitt opp. Alle kan peke på hva som er galt, men den intellektuelle anstrengelsen er å se handlingsmuligheter i mørket.

Hedda Gray Lægreid, redaktør i Rapsode:

Han er jo litt mer enn bare morsom. Han snakker jo ikke bare om en fitte som går på en vei og møter en kuk.

Vivian Gornick, forfatter:

Vi – de av oss som er heteroseksuelle – befinner oss i den besynderlige situasjonen at vi elsker menn, men ikke klarer å leve sammen med dem.