Tung tids takketale

Takk til alle som livestreamer diktopplesninger i Facebook-feeden min. Lite visste jeg at et undervinklet kamera og blafrende stearinlys i lav bildekvalitet skulle lære meg å sette pris på lyrikk om en sjømann på 1800-tallet.

Takk til alle som deler nyhetsartikler om korona på sosiale medier. Hadde det ikke vært for dere, hadde jeg aldri fått med meg hva som ble sagt på regjeringens nyeste pressekonferanse.

Mine tanker går til dere som har fått avlyst turen til Skopelos i sommer. Dere som hadde gledet dere og allting. Klart det er leit at dere må vente et helt år før dere kan ligge på stranda i 28 grader, spise autentisk moussaka og besøke kirken fra Mamma Mia.

Takk for den nydelige balladen du delte med oss. Så gøy at også du kan synge helt ok og spille en flat og uinspirert versjon av “Hallelujah” på gitar. Og så kult at du har mikrofon med popfilter.

Takk for gode digitale teateropplevelser. Det fysiske nærværet til en skuespiller på scenen er virkelig oppskrytt.

Mine tanker går til dere som er russ i år. Jeg er lei meg for at dere har brukt de siste fire årene på å selge dopapir for å få råd til en buss til 1,5 millioner, som dere nå knapt får bruk for.

Mine tanker går til deg som syns at enkelte kom litt for nært innpå da de passerte deg på gata i dag. Du kunne jo ikke vite at det skulle være så mye folk ute. På en lørdag. I Bogstadveien.

Takk til Zoom, Google Hangouts, WhatsApp, Houseparty, Skype og alle de andre appene som tilbyr videochat. Helt supert å ha så mye å velge mellom!

Mine tanker går til dere som har måttet ha ungene hjemme fra skolen. At dere skulle tilbringe såpass mye tid med barna deres var jo aldri en del av planen.

Mine tanker går til deg som har sovet ute i natt. I hengekøye på Grefsenkollen. Så leit at soveposen ble litt for tynn. Du kunne jo ikke vite at det skulle bli kaldt. Midt på natta. I Norge.

Takk til alle profesjonelle musikere, filmfolk og lydteknikere, som sammen produserer digitale konserter. Litt synd at lyden var litt lav, sangen litt sur og bildevinklene litt for få, men ellers var det virkelig verdt 250 kroner.

Mine tanker går særlig til deg og deg og deg og deg og deg og deg og deg og deg og deg og deg. Du er åpenbart i en helt spesiell situasjon, og det er klart at endringene i samfunnet den siste tiden har vært mye vanskeligere for deg enn alle andre. Selvfølgelig skal jeg vippse deg penger.

Takk til alle som deler inspirerende strikkebilder om dagen. For noen fine lusekofter dere lager. Sikkert gode å ha nå når sommeren er rett rundt hjørnet.

Takk for i kveld. Koselig å drikke vin med deg. Og så deilig å slippe å møtes. Liker deg mye bedre i kornete oppløsning uansett.