Syrlig kjærlighet

Noen gleder er umiddelbare; andre må man vente på i et halvt år. Hvis du kjenner at du har lyst på noe godt om rundt seks måneder, så følg nøye med her. Det er så enkelt som du får det.

Finn frem den største krukka du har, en som kan lukkes skikkelig. Deretter trenger du sitroner – spander gjerne på deg noen litt gode (kanskje til og med noen sicilianske rakkere om det er mulig å oppdrive). Så trenger du salt, en spiseskje per sitron. Del sitronen i fire og bland båtene med saltet i krukka. 

Der står du, med en krukke fylt med godsaker som vil våkne til live om seks måneder. Putt den i kjøkkenskapet eller et romtemperert lagringssted. Jeg oppbevarer mine under sengen.

Vend krukken en gang iblant. Saltet vil bryte ned alt av bakterier og sprøytemidler, og du vil ende opp med noen sitronbåter som ser litt ødelagte ut. Finhakk dem (sitronskallet må med, ja, hele sulamitten), bland med litt olivenolje, og du har et friskt tilbehør som smaker sol, sommer, saltvann, og – åpenbart – sitronsyre. Det passer til det aller meste, og kan løfte kjipe retter opp på pallplass. Gjør deg selv denne tjenesten, du kommer til å le av glede om seks måneder.